Ψαρόσουπα με ρύζι

Υλικά
1,5 κιλό μπακαλιάρο
1 ντομάτα
5 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωνάρια σέλερι

2 πατάτες
1 φλιτζανάκι ρύζι
100 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια, εκτός από την ντομάτα. Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα και μετά βάζετε το ψάρι και την ντομάτα. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα, το βάζετε σε μια πιατέλα και περνάτε τα λαχανικά από το μύλο του πουρέ, εκτός από τις πατάτες και λίγα κομμάτια καρότου. Σουρώνετε το ζωμό (για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει μείνει μέσα κάποιο κόκαλο ψαριού) και ρίχνετε τον πολτό των λαχανικών. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ρίχνετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνετε μέσα και τα κομμάτια της πατάτας και των καρότων που αφήσατε, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε τη σούπα ζεστή μαζί με το ψάρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr