Υλικά
2 μέτρια ψαρονέφρια κομμένα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού
8-10 μικρά λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι
250 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση και το κρεμμύδι. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Μόλις μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr