Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ γραβιέρα
300γρ καπνιστή πέστροφα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μετά τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στρώνουμε τις μισές πατάτες σε ένα ταψί το οποίοι έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο.
Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε το 1/3 του τυριού και από πάνω τα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πέστροφα κομμένη σε μικρά κομματάκια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο. Επάνω από την πέστροφα βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr