Ενώ τα συστατικά και ιδιαίτερα οι βιταμίνες των χυμών, τω φρούτων και των λαχανικών είναι τόσο σημαντικά και πολύτιμα, ταυτόχρονα είναι και ιδιαιτέρως ευαίσθητα και μπορεί εύκολα να καταστραφούν ή όπως λέμε να οξειδωθούν, όταν εκτίθενται σε παράγοντες όπως το φως και ο ατμοσφαιρικός αέρας.
Βιταμίνες όπως η C, η Ε, η Α, το β καροτένιο και άλλα καροτενοειδή, παρουσιάζουν τη λεγόμενη φωτοευαισθησία, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πολύ εύκολα όταν παραμένουν εκτεθειμένες έστω και για ελάχιστα λεπτά στο φως ή τον αέρα.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο αν θέλουμε να πάρουμε όλα τα ωφέλιμα συστατικά και τις βιταμίνες ενός χυμού να τον καταναλώνουμε αμέσως μετά το στίψιμο του και να μην τον αφήνουμε εκτεθειμένο για πολύ ώρα, αν μιλάμε για φρεσκοστιμμένο.
Να επιλέγουμε χυμούς που είναι σωστά συσκευασμένοι, σε αεροστεγείς, αδιαφανείς συσκευασίες και ακόμη και αυτούς, να τους πίνουμε αμέσως μετά το σερβίρισμά τους.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr