Το αλάτι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Όπως οι ειδικοί του χώρου της διατροφής και της υγείας επισημαίνουν η αυξημένη πρόσληψη αλατιού θεωρείται υπεύθυνη για την δημιουργία ή την ταχύτερη εξέλιξη διάφορων χρόνιων νόσων, όπως
νοσήματα της καρδιάς και των αγγείων, υπέρταση, διάφορες μορφές καρκίνου κ.α.
Για το λόγο αυτό η σύσταση είναι περιορίστε το.
Αυτό που ωστόσο προκύπτει είναι ότι ίσως πιο επικίνδυνο δεν είναι το αλάτι που βάζουμε στο φαγητό ή στο μαγείρεμα (γιατί μπορούμε να το μετρήσουμε και να το ελέγξουμε) αλλά αυτό που περιέχεται μέσα στις τροφές, το λεγόμενο κρυφό αλάτι.
Τρόφιμα καθημερινής χρήσης όπως διάφορες σως, μαγιονέζες, κονσέρβες, αλλαντικά, κρέας, κατεψυγμένα λαχανικά, τυριά σε άλμη, πατατάκια, αλατισμένοι ξηροί καρποί, περιέχουν αλάτι ή νάτριο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα βγάζουμε εντελώς από τη διατροφή μας.
Άλλωστε δεν υπάρχουν κακά τρόφιμα αλλά κακή διατροφή. Αυτό που χρειάζεται είναι η ελεγχόμενη κατανάλωσή τους.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr