Ένα πολύ συχνό λάθος που γίνεται το Μ. Σάββατο έχει να κάνει με την απότομη μετάβαση από τη νηστεία σε πιο βαρύ φαγητό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, για αυτό καλό είναι να προσεχθεί ιδιαίτερα. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με περισσότερη λεπτομέρεια.
Το τραπέζι του Μ. Σαββάτου αποτελεί όπως είπαμε ένα πολύ κρίσιμο γεύμα. Είναι ουσιαστικά το πρώτο μετά από μια περίοδο νηστείας, ξεκούρασης και αποτοξίνωσης του οργανισμού.
Για αυτό χρειάζεται προσοχή, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση από τη νηστεία προς το Πάσχα. Προς την κατεύθυνση αυτή:
• Η ποσότητα του φαγητού το βράδυ του Μ. Σαββάτου να είναι μικρή.
• Τρώτε αργά. Σερβίρετε πάντα στο πιάτο σας και μην τσιμπάτε με το χέρι από το τραπέζι. Η μαγειρίτσα είναι μια καλή επιλογή, καθώς έχει πολλά χορταρικά.
• Αν φάτε μαγειρίτσα αποφύγετε να φάτε και άλλο κρέας.
• Αν δεν φάτε μαγειρίτσα και επιλέξτε το κρέας, συνοδέψτε οπωσδήποτε με μία σαλάτα.
• Πίνετε αρκετό νερό .
• Αποφύγετε το γλυκό και αρκεστείτε σε 1 – 2 πασχαλινά κουλουράκια ή 1 μικρό κομμάτι τσουρέκι.
• Μην πέσετε αμέσως για ύπνο
Όλα όσα αναφέρθηκαν θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν το πρώτο εορταστικό τραπέζι των ημερών, χωρίς υπερβολές και προβλήματα για τον οργανισμό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr