Μια κατηγορία ανθρώπων που χρειάζεται να προσέξουν ιδιαίτερα το τι τρώνε κατά τη διάρκεια της νηστείας είναι εκείνοι που έχουν υψηλά επίπεδα ουρικό οξέος.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αυτή την περίοδο μπορεί να καταναλώνονται τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα στις λεγόμενες πουρίνες, οι οποίες μπορεί να ανεβάζουν το ουρικό οξύ.
Τα κυριότερα από αυτά είναι τα θαλασσινά και ιδιαιτέρως τα οστρακοειδή (μύδια, χτένια κ.λ.π.). Με δεδομένο λοιπόν το ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας αυτά έχουν την τιμητική τους, καλό είναι άτομα με υψηλό ουρικό οξύ να αναθεωρήσουν τις διατροφικές τους επιλογές και να αποφύγουν την τακτική κατανάλωση θαλασσινών.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr