Υλικά
5 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 αυγό
3 κ.τ.σ. τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Ώριμη, ή Ποικιλία τριμμένων τυριών
1 κ.τ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
4 κ.τ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το κρεμμύδι, το ούζο, το αυγό, τα τριμμένα τυριά, το ελαιόλαδο, τα μυρώνια και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι καίμε το ηλιέλαιο ή το ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή κατίκι δομοκού.
Πηγή : minervahorio.gr