Υλικά
2 μέτρια πράσα
1 μέτρια πατάτα βραστή
3 αυγά
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
περίπου 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. baking powder
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βραστή πατάτα την οποία έχουμε πολτοποιήσει με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder ώστε να πάρουμε ένα σφιχτό μίγμα. Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr