Πράσινη σαλάτα με χουρμάδες και κατσικίσιο τυρί

Συνδυάστε αντιοξειδωτικά, πολλές φυτικές ίνες και βιταμίνες με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και ασβέστιο, μέσα από το συνδυασμό λαχανιών, αποξηραμένων φρούτων και τυριού.

Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
7-8 φύλλα από σπανάκι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
8-10 χουρμάδες
150γρ κατσικίσιο τυρί
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σαλάτα και το σπανάκι με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και το κρεμμύδι με το μαχαίρι, όσο μπορούμε σε πιο μικρά κομμάτια. Κόβουμε τους χουρμάδες στα τέσσερα. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Σε ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε λίγο το κατσικίσιο τυρί στην τοστιέρα να κάνει μια λεπτή κρούστα και το τοποθετούμε στο κέντρο της σαλάτας. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr