Πράσινη σαλάτα με αχλάδι, καρύδια και κατσικίσιο τυρί

Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
7-8 φύλλα από σπανάκι
6-8 φυλλαράκια δυόσμο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2 μέτρια αχλάδια

150γρ κατσικίσιο τυρί
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καστανή
3 κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροσπασμένα
Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σαλάτα και το σπανάκι με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και το δυόσμο και το κρεμμύδι με το μαχαίρι, όσο μπορούμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κυβάκια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Σε ένα σέικερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε λίγο το κατσικίσιο τυρί στην τοστιέρα να κάνει μια λεπτή κρούστα και το τοποθετούμε στο κέντρο της σαλάτας. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια, τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr