Υλικά
2 φλιτζάνια γαλλική σαλάτα, ρόκα και κόκκινη λόλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες
1 φλιτζάνι καλαμπόκι,
6 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι κομμένους σε κομμάτια
2κουταλιές της σούπας πασατέμπο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές και τις στραγγίζουμε. Σε μια σαλατιέρα ή ένα βαθύ μπωλ τοποθετούμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Ρίχνουμε τις φακές, το καλαμπόκι και τους χουρμάδες και τον πασατέμπο. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Επιστημονική Ομάδα Neadiatrofis.gr