Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και ένας τρόπος να κάνουμε οικονομία είναι να πετάμε όσο το δυνατόν λιγότερα τρόφιμα και φαγητά, επειδή έχουν χαλάσει.
Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πώς θα συντηρούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρόφιμα, για να μην χαλάνε εύκολα και γρήγορα.
Για το λόγο αυτό, όταν μαγειρεύουμε ένα φαγητό ποτέ δεν το βάζουμε ζεστό στο ψυγείο. Οι υδρατμοί που περιέχει θα αυξήσουν την υγρασία του και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να χαλάσει πολύ γρήγορα, ακόμα και στο ψυγείο.
Αφού μαγειρευτεί και φάμε όσο φάμε, το υπόλοιπο αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και μάλιστα να προς το κρύο και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Κάτι που επίσης πρέπει να πούμε είναι το ότι ποτέ ένα φαγητό που το έχουμε βγάλει από το ψυγείο και το έχουμε ξαναζεστάνει, αν μείνει δεν το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr