Για όσους έχουν όλη την καλή διάθεση να βάψουν μόνοι τους τα Πασχαλινά αυγά και φέτος, εδώ σας έχουμε τον σωστό χρόνο βρασμού!
Μην χρησιμοποιείται φρέσκα αυγά!
Ναι, σωστά διαβάσατε! Τα φρέσκα αυγά είναι πιο δύσκολο να ξεφλουδιστούν. Για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυγά τουλάχιστον δέκα ημερών (ή και παραπάνω)!
Μην πραβράζετε τα αυγά!
Προσθέστε τα μεγάλα αυγά στην κατσαρόλα και ρίξτε τα με κρύο νερό.
Προσθέστε αλάτι (1 κουταλιά της σούπας).
Τοποθετείστε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε για 13 λεπτά.
Μετά από ακριβώς 13 λεπτά, αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά.