Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και για να τιμήσουμε την διπλή εθνική μας εορτή, ας κρατήσουμε τις παραδόσεις και ας ετοιμάσουμε το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας με μπακαλιάρο σκορδαλιά! Εδώ θα δείτε πως να αφαλατώσετε τον μπακαλιάρο γρήγορα.
1. Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο με τρεχούμενο νερό και τρίβουμε με τα χέρια μας για να φύγει το πολύ αλάτι
2. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια
3. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να καλυφθεί όλος και φροντίζουμε να μην είναι το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο
4. Τον βάζουμε στο ψυγείο συνολικά για 8 ώρες και κάνουμε αλλαγή νερού καθέ 2 με 3 ώρες (δεν ξεχνάμε την αλλαγή νερού είναι πολύ σημαντικό).
Και τώρα ο μπακαλιάρος σας είναι έτοιμος για να τον μαγειρέψετε!
Tip: Μπορείτε να βάλετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, με το δέρμα προς τα επάνω, σε ένα σουρωτήρι που από κάτω του θα έχετε τοποθετήσει ένα μπολ με νερό. Σε τι μας βοηθάει αυτό; Το νερό στο μπολ θα διώξει το αλάτι από τον μπακαλιάρο και θα το κρατήσει χαμηλά στη βάση του μπολ!