Το καθάρισμα μιας καμένης κατσαρόλας μπορεί να φαίνεται σαν μια εφιάλτης, αλλά με τα σωστά βήματα μπορεί να γίνει εύκολη διαδικασία. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να επαναφέρετε την κατσαρόλα σας στην αρχική της κατάσταση χωρίς πολύ κόπο.
Βήμα 1: Γεμίστε την κατσαρόλα με ζεστό νερό και προσθέστε 1-2 κουταλιές σούπας μαγειρικής σόδας. Αφήστε το μείγμα να μουλιάσει για περίπου μισή ώρα.
Βήμα 2: Μετά από μισή ώρα, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι με ελαφρώς χαλαρό τελείωμα για να τρίψετε απαλά τον πάτο και τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Οι υπολειμματικές καύσεις θα πρέπει να αρχίσουν να διαλύονται.
Βήμα 3: Αν επιμένουν οι καμένες περιοχές, δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψτε τις επίμονες κηλίδες με ένα σφουγγάρι.
Βήμα 4: Για ακόμα πιο δύσκολες περιπτώσεις, γεμίστε την κατσαρόλα με νερό και προσθέστε λευκό ξύδι. Αφήστε το διάλυμα να βράσει για λίγα λεπτά και μετά από φυσική ψύξη, επαναλάβετε το τρίψιμο.
Βήμα 5: Ξεπλύνετε καλά την κατσαρόλα με καθαρό νερό και στεγνώστε την με μαλακή πετσέτα.
Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, η κατσαρόλα σας θα φαίνεται και πάλι σαν καινούργια και θα είστε έτοιμοι για την επόμενη μαγειρική περιπέτεια!