Υλικά
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζανιού αλεύρι καλαμποκιού
2 κ.σ. ψημένα φύτρα σίτου
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 ¾ φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
½ φλιτζάνι λιωμένο βιολογικό βούτυρο Χωριό
1 κρόκο αυγού, καλά χτυπημένο
2 ασπράδια αυγών
άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε την ειδική τοστιέρα για βελγικές βάφλες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλεύρι καλαμποκιού, τις φύτρες σίτου, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε γάλα χωρίς λιπαρά, μισό φλιτζάνι λιωμένο βιολογικό βούτυρο Χωριό και ένα κρόκο αυγού και αναμειγνύετε τα υλικά για να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια του αυγού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνουν ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτετε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις , για να μην φύγει ο αέρας , στο μείγμα μείγμα του αλευριού. Ψήνετε το μείγμα της βάφλας σύμφωνα με τις οδηγίες τις ειδικής τοστιέρας ή μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα. Πασπαλίζετε τις βάφλες με ζάχαρη άχνη και τις σερβίρετε ζεστές . Τις συνοδεύετε με φρούτα τις αρεσκείας σας και σιρόπι αν σας αρέσει.
Για περισσότερες πληροφορίες και συνταγές επισκεφθείτε minervahorio.gr