Πίτσα με γραβιέρα, κρεμμυδάκι και μπέικον
Yλικά
Για τη ζύμη
230 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
14 γρ. μαγιά του φούρνου ή 2 κ.γ. ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του τσαγιού (περίπου) χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
300 γρ. Χωριό Γραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη
1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
100 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το νερό χλιαρεμένο περίπου στους 30 βαθμούς και διαλύετε μέσα τη μαγιά καλά μέχρι να γίνει ένα θαμπό μίγμα.Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι. (Προσέξτε πρέπει οπωσδήποτε να κοσκινίσετε το αλεύρι για να πάρει αέρα και να αφρατέψει.. Ρίχνετε μέσα στο αλεύρι το νεράκι μαζί με τη μαγιά. Ζυμώνετε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια συμπαγής μάζα. Ζυμώστε τη καλά με τα χέρια για αρκετή ώρα και να ξέρετε ότι όσο περισσότερο τη ζυμώσετε τόσο περισσότερο αφράτη θα γίνει. (Αν έχετε ηλεκτρικό ζυμωτήριο στο μίξερ σας χρησιμοποιήστε το.). Αφήστε σκεπασμένη σε μια γωνιά της κουζίνας σας να φουσκώσει τουλάχιστον για 1- 1 ½ ώρα.. Πάρτε τη ζύμη και ξαναζυμώστε τη .Αφήστε τη να ξεκουραστεί για άλλη ½ ώρα και είναι έτοιμη για να την ανοίξετε στο σχήμα της πίτσας. Πιάστε το μπαλάκι της ζύμης στα χέρια σας και πιέστε το με τις δύο παλάμες να πάρει σχήμα δίσκου. Συνεχίστε αυτή τη δουλειά μέχρι να πλατύνει πολύ ο δίσκος και να γίνει όσο πιο λεπτός γίνεται. Τότε αλευρώστε μια λεία επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός πλάστη κάντε το ζυμάρι όσο πιο λεπτό θέλετε εσείς ή κρατήστε το χοντρούτσικο. Λαδώστε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και απλώστε τη βάση της πίτσας επάνω. Μοιράστε τις ροδέλες κρεμμυδιού σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κάντε το ίδιο και με τα κομματάκια του μπέικον. Μοιράστε τους κύβους βουτύρου Χωριό να καλύψουν όλη την επιφάνεια και σκεπάστε με την τριμμένη γραβιέρα Χωριό. Ψήστε την πίτσα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30-40 λεπτά. Τη βγάζετε , την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Πηγή : minevahorio.gr