Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά
500 γρ ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (π.χ. Gouda, ρεγγάτο, τσένταρ)
2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη, πολτοποιούμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder. Τελευταίο ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της πιπερόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr