Πικάντική ομελέτα φούρνου με απάκι και λαχανικά

Υλικά
3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Περίπου ½ φλιτζάνι απάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών
1 μικρό πράσο
Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το απάκι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο. Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το απάκι με το πράσο, το τυρί, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr