Υλικά
2 μέτρια φιλέτα πέρκας
1 μεγάλο καρότο
1 μέτρια πατάτα
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
Φινόκιο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Επάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετούμε ένα ίδιο κομμάτι λαδόκολλα. Στη μέση της λαδόκολλας τοποθετούμε το ένα φιλέτο της πέρκας. Γύρω και επάνω στο ψάρι αραδιάζουμε τα μισά λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες. Το φινόκιο το κόβουμε σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω στο ψάρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να σηκώνουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου και της λαδόκολλας με σκοπό να κλείσουμε το ψάρι και τα λαχανικά μέσα σε αυτό. Όταν οι άκρες του αλουμινόχαρτου έχουν σηκωθεί αρκετά και δεν κινδυνεύουν να τρέξουν τα υγρά, προσθέτουμε το μισό κρασί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείνουμε εντελώς το αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψί που μέσα έχει 2 δάχτυλα νερό. Είναι σημαντικό να κλείσουμε τις άκρες του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω, ώστε το ψάρι να ψηθεί στο κρασί και στα υγρά των λαχανικών και ούτε να μπει νερό μέσα στο φαγητό, αλλά και ούτε να τρέξουν τα υγρά του έξω. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο φιλέτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Επιστημονικά Ομάδα neadiatrofis.gr