Υλικά για 2 άτομα
500 γρ φιλέτο πέρκας (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
2 ρίζες φινόκιο κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια γάστρα τοποθετούμε τις ροδέλες φινόκιο και επάνω τους τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη την οποία έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το χυμό λεμόνι και ψήνουμε για ακόμη 5-10 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr