Πατατοκεφτέδες φούρνου, αφράτοι και πεντανόστιμοι και χωρίς τηγάνισμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
Πατάτες 1,5 kg
Κρεμμύδι 1-2 ξερά τριμμένα
Ντομάτα 1 χωρίς τα σπόρια τριμμένη
Ελαιόλαδο 3 κ.σ.
Αυγά 2
Τυρί 200 kgr ρεγκάτο τριμμένο
Μαιντανός Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο
Δυόσμος 5-6 κλαράκια ψιλοκομμένο
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 5 κουταλιές
Αλάτι 1 κουταλάκι
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις σουρώνουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετα τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη που τρίβουμε την ντομάτα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μαϊντανό και τον δυόσμο (όλα ψιλοκομμένα) και το ρεγκάτο.
Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε τα υλικά μας πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας για λίγο στο ψυγείο έτσι ώστε να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Στην συνέχεια παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε αλεύρι. Πλάθουμε με το χέρι μας και τοποθετούμε τους πατατοκεφτέδες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφού τελειώσουμε με το πλάσιμο, ραντίζουμε τους πατατοκεφτέδες με λίγο ελαιόλαδο και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα.
Tips για τους πιο Αφράτους Πατατοκεφτέδες στον φούρνο
Επειδή συνήθως ροδίζουν πρώτα από κάτω τους γυρνάμε προς το τέλος για να ροδίσουν και από την άλλη.