Πεντανόστιμο σπιτικό παστέλι

Υλικά
300γρ μέλι
130γρ σουσάμι
150γρ καβουρδισμένα φουντούκια
100γρ αποξηραμένα βερίκοκα
3 κουτ. σούπας σπόρους chia

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα φουντούκια και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βγάζουμε τον αφρό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια που έχουν καβουρδιστεί ελαφρώς, τους σπόρους chia και το σουσάμι. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 10 λεπτά ώστε να απορροφηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλι. Βγάζουμε ½ κουταλιά από το μίγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει από το πιάτο τότε είναι έτοιμο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα που έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρά μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα του παστελιού και με βρεγμένο χέρι , ή και με τον πλάστη, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει κόβουμε σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες σε όποιο μέγεθος προτιμάμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr