Υλικά
300 γρ φέτα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών)
200 γρ γραβιέρα
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι κινόα λευκή
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
400γρ σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βράζουμε την κινόα και 6 λεπτά και στη συνέχεια τη σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε ώστε να μαλακώσει και να εξατμιστούν τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι μας ή την τρίβουμε από χοντρό τρίφτη. Αναμιγνύουμε τη γραβιέρα με τη φέτα και προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι , την κινόα και το αλεύρι μαζί με τo baking powder και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της τυρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr