Πεντανόστιμη σούπα με καραβίδες

Υλικά για 2 άτομα
4 καραβίδες
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μικρή πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1 μικρή ντομάτα
1 μικρή σελινόριζα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε περίπου 1 λίτρο νερό που βράζει προσθέτετε τις όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια, μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά βρασμού προσθέτουμε και τις καραβίδες. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις καραβίδες και τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε το υπόλοιπο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις καραβίδες, τις κόβουμε σε ροδέλες σε ένα ξύλο κοπής και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr