Υλικά
250 γρ. πέννες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
4 κουτ. σούπας παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε την μελιτζάνα στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα. Βράζουμε τις πέννες και τις στραγγίζουμε 2 λεπτά συντομότερα από ότι γράφει η συσκευασία. Φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβραζαν τα ζυμαρικά μας. Καθαρίζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το κουκουνάρι, το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, την κρέμα που φτιάξαμε και το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί και να αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr