Πένες στο φούρνο με πολύχρωμα λαχανικά

Η προσθήκη λαχανικών σε ζυμαρικά αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο για να εντάξουμε με ήπιο τρόπο τα λαχανικά στη διατροφή των παιδιών και γενικότερα ανθρώπων που δεν τρώνε πολλές σαλάτες.

Υλικά για 4 άτομα
300 γρ πένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μελιτζάνα φλασκί
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο καρότο
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τυρί τύπου Gouda χαμηλών λιπαρών
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες και τις στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια μέχρι να μαραθούν. Αναμιγνύουμε τα λαχανικά με τα ζυμαρικά και το τυρί και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει καλά το αυγό. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr