Η προσθήκη του λουκάνικου γαλοπούλας και του τυριού σε ένα ζυμαρικό αυξάνει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη του γεύματος, κάνοντάς το πιο πλήρες και πιο χορταστικό.
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ πένες
1 πιπεριά Φλωρίνης
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
3 μέτρια λουκάνικα γαλοπούλας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τυρί τύπου Gouda χαμηλών λιπαρών
1 ποτήρι γάλα
1 αυγό
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες και τις στραγγίζουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες για 5-6 λεπτά. Αναμιγνύουμε τα λουκάνικα, τις πιπεριές και το καλαμπόκι με τις πένες και το τυρί και προσθέτουμε το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει καλά το αυγό. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα πυρέξ, το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr