Υλικά
200γρ πέννες
2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
¾ φλιτζανιού τυρί τριμμένο (ρεγκάτο ή γκούντα)
Πιπέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη αφού προηγουμένως τις ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς στο φούρνο μέσα σε ένα ταψάκι μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε εύκολα με ένα πιρούνι. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προθέτουμε το γάλα και το πιπέρι και μετά από 3-4 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και τις πέννες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr