Υλικά
100 γρ. πένες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
1 πιπεριά
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις πένες σε αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Τα ζεματίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε με μια κουταλιά λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν σταματήσει να αχνίζει η κατσαρόλα πολύ προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr