Η ακμή, τα εξανθήματα, και τα σπυράκια, ήταν γνωστά και μισητά στους αρχαίους χρόνους. Οι ινδές γυναίκες ήξεραν το μυστικό. Το κουρκούμη διώχνει τους ερεθισμούς επειδή είναι ένα ισχυρό αντιβακτιριακό. Εκτός των άλλων οι ινδές αντιμετώπιζαν τα προβλήματα του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση με την προσθήκη αλατιού από τη Νεκρά Θάλασσα στο νερό του μπάνιου τους. Το λιβάνι, του οποίου τη μυρωδιά πολλοί συνδέουν με τις εκκλησίες, χρησιμοποιήθηκε στον αρχαίο κόσμο για να επουλώσουν γρήγορα τα σπυράκια και τις πληγές. Έχει σημαντικές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι ‘αυτό ήταν ένα είδος αρχαίου αντιβιοτικού. Το μέλι επίσης το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος. Έχει την πολύτιμη ικανότητα να σκοτώνει όλα τα είδη των μικροοργανισμών που προκαλούν την ακμή.
Πάρτε 4 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκούμη και σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας γάλα και 4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Κρατήστε αυτό το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
Κάντε ένα καυτό ντους για να μαλακώσει το δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα ήπιο αφρόλουτρο ή σαπούνι μπάνιου. Αποφύγετε όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα σας. Ενώ είσαστε στο ντους, βουτήξτε μια πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό. Εφαρμόστε τη άμεσα στις πληγείσες περιοχές για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να φέρει στην επιφάνεια το πύον της φλεγμονής της ακμής. Τώρα στεγνώστε το δέρμα σας.
Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και εφαρμόστε την πάστα από κουρκούμη στο στεγνό και μαλακό δέρμα, χρησιμοποιώντας ήπιες κινήσεις . Κάντε μασάζ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αφήστε το να στεγνώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το κουρκούμη θα στεγνώσει και θα γίνει σκληρό σαν μάσκα. Η δράση αυτή θα μειώσει το μέγεθος της ακμής. Ξεπλύνετε τον αποξηραμένο πολτό το πρωί.