Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και κάπαρη

Μια δροσερή καλοκαιρινή και όχι μόνο σαλάτα. Μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό συνοδευτικό και πηγή υδατανθράκων και ενέργειας για ένα πιάτο με ψάρι ή κοτόπουλο, αλλά και από μόνο του ένα κυρίως γεύμα, προσθέτοντας συνοδευτικά κάποια πηγή πρωτεΐνης όπως το αυγό ή το τυρί.

Υλικά
6 πατάτες
3 αγγουράκια τουρσί
3-4 πίκλες
1 κ.γ. κάππαρη
φρέσκο κρεμμυδάκι

για το ντρέσινγκ
χυμός ενός λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
– Πλύνε καλά τις πατάτες.
– Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάλε νερό και βράσε τις πατάτες. Βγάλ’ τες όταν είναι έτοιμες, άφησέ τες να κρυώσουν, ξεφλούδισέ τες και κόψ’ τες σε κομμάτια.
– Βάλε τις πατάτες σε μπολ και κόψε σε λεπτές ροδέλες το αγγουράκι τουρσί και τις πίκλες. Ψιλόκοψε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίξε και την κάππαρη.
– Σε μικρό μπολ, ανακάτεψε το χυμό του λεμονιού με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
– Περίχυσε τη σαλάτα και σερβίρισε.
– Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις ένα ντρέσινγκ με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά με 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδας

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr