Υλικά
2 μέτριες πατάτες
100γρ. καπνιστό σολομό
½ φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ½ λεμόνι και 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την κάππαρη και το καλαμπόκι. Κόβουμε τα αγγουράκια σε ροδέλες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά. Κόβουμε το σολομό σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε και τα ρίχνουμε στη σαλάτα. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr