Πατατοσαλάτα με χταπόδι

Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 πλοκάμι χταπόδι
½ φλιτζάνι ελιές καθαρισμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάππαρη, τις ελιές και το καλαμπόκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια και το προσθέτουμε και αυτό. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με την κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr