Υλικά
2 μέτριες πατάτες
6 μεγάλες γαρίδες
1 μέτριο αγγούρι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την κάππαρη και το καλαμπόκι. Κόβουμε το αγγούρι και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτουμε και αυτά. Βράζουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε στη σαλάτα. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr