Πατάτες ογκρατέν με τυριά, καλαμπόκι και γαλοπούλα

Ένα πλήρες γεύμα, αλλά και υγιεινό ορεκτικό για ένα τραπέζι. Έχει θερμίδες, αλλά λιγότερες σε σχέση με την πλήρη σε λιπαρά εκδοχή του.

Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
250 γρ τυρί τύπου gouda και ρεγγάτο ανακατεμένα
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω καλαμπόκι, κομματάκια από τη γαλοπούλα και λίγο από τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και περίπου άλλο τόσο χωρίς το αλουμινόχαρτο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr