Πατάτες γεμιστές με κιμά και τυριά

Μια συνταγή που περιέχει όλα τα μακροθρετπικά συστατικά, πρωτεΐνες, λιπαρά και υδατάνθρακα και προσομοιάζει θρεπτικά στα μακαρόνια με κιμά. Μόνο που εδώ ελέγχουμε την ποσότητα που τρώμε πιο εύκολα!

Υλικά
2 μέτριες πατάτες με το φλούδι
1 φλιτζάνι κιμά για μακαρόνια που έχει περισσέψει ή που έχετε φυλάξει στην κατάψυξη
¾ φλιτζανιού ανάμικτη γραβιέρα και τυρί τύπου gouda τριμμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα. Τις στραγγίζουμε, τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το μαχαίρι και τις βάζουμε στα μικροκύματα, στην ανώτερη θερμοκρασία για 12 λεπτά. Τις βγάζουμε, βυθίζουμε σε διάφορα σημεία ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένες και αν χρειαστεί τις ξαναβάζουμε στα μικροκύματα μέχρι να μαλακώσουν. Κάνουμε στην κάθε πατάτα ένα σταυρό με το μαχαίρι, κόβοντας βαθιά, αλλά όχι πέρα για πέρα. Με αυτόν τον τρόπο η πατάτα ανοίγει ελαφρώς και δημιουργεί χώρο για να προσθέσουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε στην πατάτα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και από πάνω προσθέτουμε τον κιμά και τα τυριά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr