Μια εναλλακτική πηγή κόκκινου κρέατος, ιδιαιτέρως για τα παιδιά που έχουν αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο και δεν τα πάνε πολύ καλά με το μαγειρευτό μοσχάρι ή χοιρινό.
Υλικά για 4 άτομα
4 μέτριες πατάτες με το φλούδι
1 φλιτζάνι γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε τετραγωνάκια
¾ φλιτζανιού ανάμικτη γραβιέρα και τυρί τύπου gouda τριμμένα
½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε τετραγωνάκια
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
1 αυγό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες για να φύγουν τα χώματα. Τις στραγγίζουμε, τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία με το μαχαίρι και τις βάζουμε στα μικροκύματα, στην ανώτερη θερμοκρασία για 12 λεπτά. Τις βγάζουμε, βυθίζουμε σε διάφορα σημεία ένα πιρούνι για να βεβαιωθούμε ότι είναι ψημένες και αν χρειαστεί τις ξαναβάζουμε στα μικροκύματα μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε από την κάθε πατάτα ένα μικρό οβάλ κομμάτι από την πάνω μεγάλη πλευρά . Αδειάζουμε από κάθε πατάτα με ένα κουτάλι τη σούπας περίπου 2 κουταλιές πατάτα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη γαλοπούλα, τα τυριά, την πιπεριά και τα μανιτάρια μαζί με το χτυπημένο αυγό και τις κουταλιές της πατάτας που αφαιρέσαμε. Ρίχνουμε στην πατάτα ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τη γεμίζουμε με τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr