Μια άλλη εκδοχή της παραδοσιακής φάβας. Η φάβα από μόνη της περιέχει καλής αξίας πρωτεΐνη και πολλές βιταμίνες συμπλέγματος Β. Η προσθήκη τυριού προσδίδει στο πιάτο πληρότητα, με υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών, υδατανθράκων, ασβεστίου και βιταμινών.
Υλικά
300 γραμμάρια φάβα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
Ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι
Κάπαρη
Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτετε σε μια προθερμασμένη κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το 1 κρεμμύδι 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε την φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Συνεχίζετε συμπληρώνοντας με νερό μέχρι να φτάσει 2 δάχτυλά πάνω από την φάβα και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας την να σιγοβράσει για 1½-2 ώρες.
Συμπληρώνετε νερό κατά την διάρκεια του βρασίματος έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη και όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά βάζετε και την σκεπάζετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφήσει η φάβα όλα τα υγρά.
Προσθέτετε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και περνάτε την φάβα με ένα mini pimer μέχρι να πάρει μια ωραία απαλή υφή.
Σερβίρετε την φάβα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την κάπαρη από πάνω, λίγη ρίγανη και συμπληρώνετε λίγο ελαιόλαδο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr