Υλικά
30 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 μέτριο κολοκύθι
2 μέτριες ντομάτες
1 μικρή μελιτζάνα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα
½ πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το κολοκύθι, τη ντομάτα, τη μελιτζάνα (χωρίς το φλούδι), το μαϊντανό, την πατάτα, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τον πελτέ, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε περίπου 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr