Παντζάρι ένα φυσικό αντικαρκινικό στη διατροφή μας

Το παντζάρι, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ ταυτόχρονα είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε εκλεπτυσμένη γεύση με χαμηλές θερμίδες.

 Η ρίζα του, χρησιμοποιούνταν παλιά ως θεραπευτικό μέσο για τον πυρετό, δερματικά προβλήματα καθώς και διαταραχές πέψης.

Επιπλέον, εδώ και αιώνες το παντζάρι θεωρείται πως έχει πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω των αντιοξειδωτικών φυτοχημικών συστατικών που περιέχει.

Το χαρακτηριστικό χρώμα του παντζαριού οφείλεται στη βετακυανίνη, που αποτελεί το 75 έως 95% των συνολικών χρωστικών του παντζαριού.

Ισχυρό προστατευτικό για έντερο και στομάχι, καθώς εξουδετερώνει καρκινογόνα νιτρώδη συστατικά
Το παντζάρι τέλος είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, απαραίτητο για έγκυες και για παιδιά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr