Υλικά
περίπου 200γρ κουλουράκια πασχαλινά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά
400γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
Εκτέλεση
Τρίβετε τα κουλουράκια με τα χέρια σας. Ψήνετε τα αμύγδαλα στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά και μετά τα θρυμματίζετε στο μούλτι (αφήστε τα σε σχετικά μεγάλα κομματάκια, μην τα κάνετε σκόνη). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το τυρί, την άχνη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Παίρνουμε 6 γυάλινα ποτήρια και τοποθετούμε στον πυθμένα 2 κουταλιές της σούπας από τα τριμμένα κουλουράκια. Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Προτού σερβίρουμε, ρίχνουμε 2 κουταλιές τριμμένο αμύγδαλο πάνω από την κρέμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr