Πανεύκολο γλυκόξινο κοτόπουλο χωρίς τηγάνισμα

Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνι ανανά φρέσκο σε κυβάκια
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ ποτήρι λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεριδούλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο χρειάζεται ακόμη περίπου 10 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε το ξύδι, τον ανανά, τις πιπεριές και τη σόγια σος και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr