Πανεύκολη και νόστιμη σούπα κίτρινης κολοκύθας

Υλικά
400γρ σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας (μαζί με το φλούδι). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε την κολοκύθα από το φούρνο και με ένα κουτάλι συλλέγουμε μόνο τη σάρκα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια και το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο προκειμένου να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Στο κέντρο της σούπας προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr