Ένα πολύ εύκολο σνακ, με αγνά υλικά χαμηλών λιπαρών.
Υλικά
1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα
1 πακέτο (200γρ) τυρί επάλειψης χαμηλών λιπαρών
16 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή
1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα απλώνουμε πάνω στον πάγκο. Με μια σπάτουλα απλώνουμε το μισό τυρί πάνω στο ένα φύλλο και το άλλο μισό στο άλλο. Μοιράζουμε στα δύο φύλλα τις φέτες της γαλοπούλας ώστε να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε σφιχτό ρολό. Στη συνέχεια κόβουμε τα ρολά κάθετα σε ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκατοστό. Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί, προσέχοντας όσο γίνεται να διατηρούν το στρογγυλό τους σχήμα. Με ένα πινέλο περνάμε την κάθε ροδέλα με το αυγό, το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Βάζουμε τα ταψιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Γίνονται γύρω στα 25 κομμάτια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr