Υλικά
300 γρ. μαργαρίνη
330 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. τυρί τριμμένο (φέτα και τυρί κρέμα)
1 αυγό
Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τη μαργαρίνη όπως είναι παγωμένη και την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια (μπορούμε αν θέλουμε να βγάλουμε φλούδες με το πίλερ). Προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μια ζύμη η οποία δεν είναι εύκολο να ενωθεί και μοιάζει με ψίχουλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τη βγάζουμε παγωμένη και την ξαναζυμώνουμε. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστό. Κόβουμε με ένα σφηνοπότηρο μικρά κυκλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα σφολιατίνια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Γίνονται σα σφολιατίνια (φουσκωτά και τραγανά).
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr