Υλικά
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι
5 κουταλιές της σούπας ταχίνι με μέλι
1 μικρή μπανάνα
8-10 φράουλες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό, το γιαούρτι, τη βρώμη και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ζεσταίνουμε καλά ένα μικρό τηγάνι το οποίο έχουμε λαδώσει με ένα πινέλο. Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το μίγμα μας στο τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας. Για να σερβίρουμε, πάνω σε κάθε pancake αλείβουμε λίγο ταχίνι με μέλι, όπως αλείβουμε μαργαρίνη σε μια φέτα ψωμί. Από πάνω προσθέτουμε ροδέλες μπανάνας και φετάκια φράουλας (ή ότι άλλο φρούτο μας αρέσει) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr