Πιθανότατα όλοι θυμόμαστε τον «ανταγωνισμό» που είχαμε με τους συμμαθητές μας αναφορικά με το πόσα παγωτά φάγαμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού…
Το παγωτό είναι μια αγαπημένη «λιχουδιά», στην οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Βέβαια, δεν παύει να αποτελεί ένα γλύκισμα, πλούσιο σε θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά και συνεπώς θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Ειδικότερα στην περίπτωση των παιδιών, είναι σημαντικό να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες, αφού πρόκειται για ένα τρόφιμο που ζητούν σχεδόν καθημερινά.
Παρακάτω, θα βρείτε ορισμένες συμβουλές αναφορικά με τα είδη των παγωτών που είναι προτιμότερο να επιλέγετε, τη συχνότητα κατανάλωσης, καθώς και ορισμένες πρακτικές που θα ήταν καλό να αποφύγετε:
Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος «κανόνας» για τη συχνότητα κατανάλωσης παγωτού, θα λέγαμε ότι σε γενικές γραμμές, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν ένα μικρό παγωτό 1-2 φορές την εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.
Προτιμήστε απλές επιλογές, χωρίς πολλά επιπλέον υλικά ή επικαλύψεις σοκολάτας. Καλές εναλλακτικές αποτελούν και το παγωμένο γιαούρτι, οι γρανίτες και τα σορμπέ φρούτων, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά. Ιδανική επιλογή βέβαια, είναι η προετοιμασία σπιτικού παγωτού, στο οποίο έχετε καλύτερο έλεγχο του είδους, της ποιότητας και της ποσότητας των υλικών που θα προστεθούν.
Θεσπίστε κανόνες σχετικά με την κατανάλωση παγωτών, τους οποίους θα πρέπει να ακολουθείτε κι εσείς οι ίδιοι, δίνοντας το καλό παράδειγμα στο παιδί σας.
Αποφύγετε τις «απαγορεύσεις» και μη χρησιμοποιείτε το παγωτό για να επιβραβεύσετε το παιδί σας ή να του δώσετε κίνητρο για να κάνει κάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr