Ακούγεται περίεργο αλλά λειτουργεί πραγματικά. Μπορείτε σε λίγα λεπτά να έχετε το δικό σας παγωτό, χωρίς μηχανή παγωτού και χωρίς να χρειαστεί να το βάλετε στην κατάψυξη!
Συστατικά
Για το παγωτό Βανίλια
300 g (1¼ φλιτζάνι) Κρύα παχιά κρέμα
180 g (¾ φλιτζάνι) Κρύο γάλα
100 g (½ φλιτζάνι) Ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Για το παγωτό Κακάο
25 g (3 κουταλιές της σούπας) κακάο σε σκόνη
4 φλιτζάνια πάγο (ανά σακούλα)
½ φλιτζάνι Αλάτι
Μέθοδος
Για το παγωτό
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και στο μισό προσθέτουμε τη σκόνη κακάο.
Ρίξτε τα μείγματα παγωτού σε δύο ξεχωριστές σακούλες με φερμουάρ (φροντίστε να τις κλείσετε καλά!)
Τοποθετήστε τις δύο σακούλες σε δύο μεγαλύτερες σακούλες.
Προσθέστε αλάτι και πάγο στις μεγαλύτερες σακούλες. Ανακινήστε για 5-10 λεπτά.
Συμβουλές
Φτιάξτε ένα παγωτό τη φορά – οπότε προσθέστε τον πάγο και το αλάτι μόνο όταν είστε έτοιμοι να το ανακινήσετε και να το φτιάξετε.
Απίστευτο!
Δείτε και το σχετικό βίντεο